Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mexiko - poznávací dovolená v úctyhodné zemi

Mexiko představuje pestrobarevnou krásu - sopečné vulkány, tyrkysově zelené moře, bílé pláže, karibské rytmy a jedinečné památky zaniklé vyspělé starověké civilizace, před kterými stojíte s posvátnou úctou. Zemi můžete navštívit v rámci poznávacích zájezdů CK AVETOUR.

Mexiko je obrovská země s mírnými i tropickými podnebními zónami, vybíhající 5 km do nebe a s pobřežím v délce 10 000 km, s obrovským hlavním městem ve svém středu a nesčetnými malými pueblos po celém území. 

Mexiko vás může jen sotva zklamat, když jde o poskytnutí co největší rozmanitosti možností, vybere si určitě každý. Poskytuje totiž prostor pro nespočet zajímavých zážitků - nakupte pestré výrobky uměleckých řemesel, povalujte se na pláži, vystupte na pyramidu, navštivte mayskou vesnici, šnorchlujte u korálových útesů, bavte se na slavnosti či v nočním klubu, smlouvejte na trhu, podnikněte túru do deštného pralesa nebo surfujte na vlnách Pacifiku...

Důležité rady a tipy

Mexiko lze navštívit v každém ročním období. Nicméně je potřeba podotknout, že od května do září v pobřežních a níže položených oblastech jsou velká horka a dusna, od listopadu do února je ve vnitrozemí občas chladno a červenec se srpnem jsou hlavními měsíci dovolených, stejně jako prosinec a leden.

Pokud plánujete zemi navštívit, pamatujte na minimálně půlroční platnost cestovního pasu po konci pobytu. Od roku 2000 je zrušena vízová povinnost pro občany ČR, takže do 90 dnů můžete v Mexiku zůstat jako turisté. Ke vstupu do země je tedy potřeba platný cestovní pas a vyplněný formulář FMT, podle jehož kopie při odletu migrační orgány kontrolují, zda jste nepřesáhli povolenou dobu pobytu. Tento formulář je důležité mít poblíž pasu celou dobu pobytu. Abyste si hned při příletu do Mexika nezpůsobili problémy, je důležité připomenout, že do země je bez povolení zakázán dovoz čerstvého ovoce a zeleniny, masných výrobků, chemických, farmaceutických a biologických produktů pro zemědělskou výrobu. Je zakázán vývoz, sběr a přechovávání chráněných kaktusů (pod trestem odnětí svobody od 1 do 9 let).

Do Mexika není povinně vyžadovaná žádna vakcinace, nicméně odborníci na tropické nemoci v ČR doporučují očkování proti břišnímu tyfu a žloutence typu A jen pro pocit naprosté bezpečnosti, i když se s nemocemi nejspíše vůbec nesetkáte. Prevence proti malárii? Zní to absurdně, ale nenechat se štípnout. I přes antimalarika spěte pod moskytiérou a vhodně se oblečte, pokud se večer vyskytujete venku. V turistických oblastech se ale není čeho bát, jen nízko položené vnitrozemské oblasti mohou být nebezpečné hlavně v noci. Nevolností ze špatného jídla se v Mexiku není třeba obávat. Led i saláty z čerstvé zeleniny má Mexiko naprosto bezpečné, ovoce a zeleninu omývejte v pitné vodě.  Pokud by nějaké střevní potíže přece jen přišly (v místních poměrech se jim říká Montezumova pomsta), nesnažte se hned užívat léky, zkuste místní papájové džusy, hodně vody a odpočívejte.

Jedinečné památky a dech beroucí příroda

Hlavním městem země je Ciudad de México. Je světoznámé jako Mexico City a je jednou z největších metropolí světa. Žije v něm 19 milionů lidí v nadmořské výšce přes 2 000 metrů nad mořem. Mezi nejvýznamnější památky bezesporu patří historické centrum a “plovoucí zahrady“ Xochimilco, které byly zařazeny na seznam UNESCO. Ikonou města je zlatá socha Anděla nezávislosti, známé Muzeum antropologie, kde stojí za zhlédnutí například aztécký kamenný kalendář. Pokud jste milovníci muzeí nebo historie, v Mexico City vás uspokojí přes 160 muzeí, v počtu divadel se řadí na 4. světovou příčku po Londýně, New Yorku a Torontu.

Teotihuacán je soubor hrozivě vypadajících pyramid uprostřed místa, kde se kdysi rozkládalo největší mezoamerické město. Stojí 50 km severně od Mexico City a představuje regionální pamětihodnost číslo 1. Komu se podaří Mexiko spolu s těmito pyramidami navštívit, stane v úžasu nad technologickým pokrokem, jehož dosáhla teotihuacánská civilizace. Město v horách proslulo svými dvěma obrovskými pyramidami - pyramidou Slunce a pyramidou Měsíce. 

Před obrovskou kulisou sopky Popocatepetl vystavěli obyvatelé Teotihuacánu mocnou pyramidu Nuestra Seňora de los Remedios, která byla později zničena Španěly. Na základech pyramidy, která kdysi zabírala plochu 16 hektarů, založili obyvatelé kostel, jehož barokní krása před kouřícím sopečným vulkánem působí až neskutečně.

Nádherné pláže, blízká tropická džungle a laguny - to je Acapulco. Slunce zde z jasného nebe svítí 350 dní v roce, teploty jsou ale díky tichomořskému vánku velice příjemné. Město má romantickou historii díky pirátským lodím a lodím vozícím koření. 

Z bývalé rybářské osady na severozápadní špici poloostrova Yucatan se Cancún během několika let stal kosmopolitním turistickým letoviskem. Místní lagunu Nichupte obklopuje 20 km dlouhý a 500 m široký písečný pruh ve tvaru písmene L, na kterém najdete krásné duny a palmové háje. Na tomto úzkém pásu stojí jeden luxusní hotel vedle druhého a cesta k opravdu krásným plážím je velice krátká.

Zkušeným specialistou na poznávací zájezdy do Mexika je CK AVETOUR.

- PR článek -

CK AVETOUR
Novoměstská 205
518 01  Dobruška

Tel: 494 623 929, 602 441 670
info@avetour.cz
www.avetour.cz 

Článek byl zobrazen 4 354 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Mexiko dovolená

Dovolená MexikoBělostné pláže Mexika a aktivní poznávání za rozumnou cenu. Poznejte všemi smysly opravdové Mexiko ve všech jeho barvách.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko