Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mexiko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Mexiko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Mexiko.

Zacatecas

Zacatecas

Zacatecas je půvabné a zachovalé město situované ve středu Mexika. Bylo vystavěno v koloniální éře, přesněji v roce 1546. K založení došlo poté, co byly v této oblasti Španěly objeveny bohaté zásoby stříbra. Město tak vzkvétalo jako hlavní dodavatel tohoto nerostného bohatství pro španělskou královskou rodinu.

celý článek

 

Taxco – stříbrné město

Taxco – stříbrné město

Jedním z nejkrásnějších měst v Mexiku je bezesporu Taxco posazené na rozeklaném úbočí horského masívu Sierra Madre del Sur, v nadmořské výšce 1800 metrů. Je to místo, kam ještě v takovém rozsahu nedorazila moderní civilizace a kde si můžete vychutnat pravou koloniální atmosféru.

celý článek

 

Palenque

Palenque

Hluboko v džungli mexického státu Chiapas se na okraji nízkých kopců ukrývají pozůstatky dávného mayského města Palenque. Jde o jednu z nejmystičtějších mayských archeologických lokalit. Díky pralesnímu prostředí, které ho obklopuje, působí město tajemně a impozantně.

celý článek

 

Monte Albán – odkaz Zapotéků

Monte Albán – odkaz Zapotéků

V oblasti jižního Mexika se v nadmořské výšce 400 metrů nad Oaxackým údolím rozkládají pozůstatky města Monte Albán, které bylo nejvelkolepějším zapotéckým městem. Jde o jedno z nejstarších kultovních míst Mezoameriky, které svědčí o historii předkolumbovských kultur. Název města by se dal přeložit jako "Jaguáří vrcholek".

celý článek

 

Mexiko

Mexiko

Mexiko je spojovacím článkem mezi Severní a Jižní Amerikou. Mexiko hraničí na severu s USA, na jihu s Guatemalou a Belize, na západě je omýváno vlnami Tichého oceánu a na východě Mexickým zálivem a Karibským mořem.

celý článek

 

Zašlá sláva Teotihuacánu

Zašlá sláva Teotihuacánu

V blízkosti mexického hlavního města Ciudad de México se rozprostírá jedinečný chrámový komplex Teotihuacán. Pyramidy tohoto aztéckého města jsou opravdu ohromující a i po mnoha staletích budí značný respekt a úctu. Možná také proto, že byl Teotihuacán místem, kde se lidé setkávali s bohy.

celý článek

 

Popocatépetl – rozzlobená hora

Popocatépetl – rozzlobená hora

Jako „Popo“ bývá místními obyvateli často zkrácené označován 5426 metrů vysoký stratovulkán, který je odpradávna neodmyslitelnou součástí mexické krajiny. Je bezesporu nejznámější a také druhou nejvyšší sopkou severoamerického kontinentu.

celý článek

 

Mayská riviéra

Mayská riviéra

Mayská Riviéra je významným a vyhledávaným turistickým regionem Mexika. Nachází se zde celá řada luxusních letovisek s krásnými bílými písčitými plážemi, azurově modrou vodou Karibského moře, bujnou tropickou zelení a kvalitními službami. Je to takový mexický ráj na zemi.

celý článek

 

Dovolená snů? Jedině na Isla Mujeres

Dovolená snů? Jedině na Isla Mujeres

Asi 8 kilometrů dlouhý ostrůvek Isla Mujeres ležící u severovýchodního cípu poloostrova Yucatan vypadá, jako by byl vystřižený z prospektů katalogů cestovních kanceláří lákajících ke strávení dovolené snů. Možná se budete divit, ale realita je opravdu taková, jako na oněch nádherných fotografiích!

celý článek

 

Oaxaca – město požitků

Oaxaca – město požitků

Za jedno z nejzachovalejších mexických koloniálních měst je považována Oaxaca ležící ve zvlněné a vyprahlé krajině horské oblasti Sierra Nevada del Sur. Z původně malé španělské osady se během staletí stalo významné město pyšnící se spoustou cenných památek.

celý článek

 

Chichén Itzá – místo krvavých obětí

Chichén Itzá – místo krvavých obětí

Na mexickém poloostrově Yucatán se nachází nejzachovalejší mayská lokalita Chichén Itzá, která stále nenechává spát řadu archeologů. Je obestřena tajemstvími, která se daří jen velmi pomalu odkrývat. Nejen proto je Chichén Itzá od roku 2007 zapsáno na novodobém seznamu sedmi divů světa.

celý článek

 

Chihuahua – rodiště mexických hrdinů

Chihuahua – rodiště mexických hrdinů

Jedinečné koloniální město Chihuahua je hlavním městem stejnojmenného a největšího mexického státu. Proslavilo se nejen bohatými nalezišti stříbra, které jsou ukryty v polopouštní krajině mezi rozeklanými horami, ale také četnými historickými památkami.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Mexiko dovolená

Dovolená MexikoBělostné pláže Mexika a aktivní poznávání za rozumnou cenu. Poznejte všemi smysly opravdové Mexiko ve všech jeho barvách.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko