Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mexiko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Mexiko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Mexiko.

Mexico - Palacio Nacional

Mexico - Palacio Nacional

Na místě, kde se v dávné minulosti rozkládal palác vládce Aztéků Montezumy II., dnes na náměstí Zócalo stojí monumentální Národní palác, jenž slouží jako oficiální sídlo a úřadovna prezidenta. Je neodmyslitelnou součástí historického centra mexické metropole.

celý článek

 

San Luis Potosí

San Luis Potosí

San Luis Potosí je hlavním městem stejnojmenného středomexického státu. Leží v nadmořské výšce 1800 metrů a patří k okázalým starobylým městům postaveným v dobách španělské kolonizace. San Luis Potosí vzkvétalo díky těžbě stříbra a zlata. Do dnešních dní se podařilo ve městě dochovat řadu jeho koloniálních klenotů.

celý článek

 

El Puerto de Veracruz

El Puerto de Veracruz

Na pobřeží Mexického zálivu se rozkládá město Veracruz, které bylo založeno v roce 1519 Hernánem Cortésem. Dnes je hlavním městem stejnojmenného mexického státu a jedním z nejživějších mexických měst s tropickou atmosférou Karibiku. Veracruz je městem zábavy, hudby, tance a magických kouzel.

celý článek

 

Guanajuato – nejkrásnější mexické město

Guanajuato – nejkrásnější mexické město

V srdci koloniálního Mexika se rozkládá město Guanajuato, které je jak místními obyvateli, tak i řadou turistů považováno za nejkrásnější město v zemi. V minulosti oplývalo velkým bohatstvím, proto zde mohlo být postaveno mnoho architektonických cenných staveb, díky kterým je od roku 1988 zapsáno na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Morelia, hlavní město státu Michoacán

Morelia, hlavní město státu Michoacán

Morelia rozkládající se ve střední části Mexika je hlavním městem státu Michoacán. Toto koloniální město je považováno za jeden z architektonických klenotů Mexika a z toho důvodu jsou jeho historické památky od roku 1991 zapsány na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Puebla – vesnice andělů

Puebla  – vesnice andělů

Puebla, rozkládající se jihovýchodně od metropole Ciudad de México je čtvrtým největším městem Mexika a rovněž hlavním městem stejnojmenného mexického státu. Město proslavily hlavně nádherné talaverské dlaždice, které jsou ozdobou zdejších zdí, kupolí a interiérů. Je také místem, kde se zrodilo mexické národní jídlo – mole poblano.

celý článek

 

Uxmal – tajemné město boha deště

Uxmal – tajemné město boha deště

Na mexickém poloostrově Yucatán jsou rozesety ohromující rozvaliny mnoha slavných mayských měst a obřadních center. Jedny z nejmajestátnějších ruin na mexickém území najdeme v Uxmalu. Město bylo ve své době náboženským střediskem celého okolí a sídlem nejvyšších kněží a náčelníků tohoto městského státu.

celý článek

 

Campeche – město s koloniálním duchem

Campeche – město s koloniálním duchem

Campeche je asi 200 tisícové městečko ležící na poloostrově Yucatán při pobřeží Mexického zálivu. Jde o krásné koloniální město, které bylo v roce 1999 zapsáno na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Díky své malebnosti, čistým barevným fasádám domků a romantickým podloubím si každého návštěvníka získá během pár minut.

celý článek

 

Za vlaštovkami na Cozumel

Za vlaštovkami na Cozumel

Cozumel, rozkládající se nedaleko východního pobřeží poloostrova Yucatán, je největším ostrovem v Mexiku. Ve světě proslul díky svým nádherným bílým písečným plážím a nevšední azurově modrou barvou Karibského oceánu, který ostrov omývá. Turisté sem jezdí hlavně za šnorchlováním a potápěním.

celý článek

 

Mérida – Paříž Západu

Mérida – Paříž Západu

Mérida založená v roce 1542 je hlavním městem mexického státu Yucatán. Po staletí se zde prolínají evropské vlivy s tradiční mayskou kulturou a architekturou, což dává městu nezaměnitelný ráz. Pozůstatky po původních mayských obyvatelích je možné ve velké míře najít prakticky všude v okolí.

celý článek

 

Templo Mayor

Templo Mayor

V centru mexické metropole se na rohu náměstí Plaza de la Constitución, kterému místní neřeknou jinak než Zócalo, rozkládají fragmenty jednoho z nejvýznamnějších chrámových komplexů Aztéků, jež zde byly objeveny v 70. letech 20. století. Templo Mayor je centrem aztéckého posvátného města Tenochtitlán.

celý článek

 

Costalegre

Costalegre

Pobřeží Costalegre, jehož název by se dal do češtiny přeložit jako „Šťastné pobřeží“ najdeme v mexickém státě Jaliska. Táhne se v délce více než 200 kilometrů směrem na jih od města Puerto Vallarta k hranicím se státem Colima.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Mexiko dovolená

Dovolená MexikoBělostné pláže Mexika a aktivní poznávání za rozumnou cenu. Poznejte všemi smysly opravdové Mexiko ve všech jeho barvách.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko